March 3, 2011

Tag dari Anne Nurain (^_~)v


hello hello... =)
saya telah di tag oleh miss anne nurain 
oleh kerana tag dalam bahasa melayu, 
oleh itu saya memelayukan post saya pada hari ini.
yeah! 
terima kasih miss anne nurain 
di bawah berikut adalah jawapan saya (^0^)v


----->Tag Pertama<-----

1. sila beritahu nama penuh kamu. tidak kisah sampai nama datuk, moyang kamu.
::wow::
nama penuh saya Salwana binti Dawai bin Onggoh..
sampai sana saja saya tahu.
dalam nama IC 
Salwana binti Dawai saja ya :)

2. kamu suka warna pink tak?
::hehe::
saya? pink? hurmm...boleh tahan lah.
tapi tidak pink-holic ya.
suka gitu-gitu saja :) 
kebanyakan barang yang saya beli colourful
ada dua tiga begitu sahaja barang saya berwarna pink.

3. kalau kamu ditakdirkan bertemu dengan si pemberi taggie ini, apa kamu nak cakap dengan dia?
::uishh::
hahaha...anne..kalau saya jumpa kamu.
saya nak cakap, "jom karaoke?"hahaha

4. siapa paling comel, maher zain atau kamu?
::ainahhh::
opkos la saya! 
hahaha..maher bukan kategori comel..dia good looking.
sedap mata memandang.
saya pun sedap mata memandang..tapi 
UPGRADE sikit..
LOL

5. mana lagi sedap? kek atau aiskrim?
::nyum nyum::
dua-dua sedap jo~
kek tiramisu, kek lapis, kek kak limah eh? semua sedap.
aiskrim mcD, aiskrim coklat..aduh..semua la :)

6. bila tarikh lahir si pemberi taggie ni? (kalau kamu ingat, kamu memang hebat)
::aisesehh::
saya tau anne! 
8 march 88 kan! 
hahahahaha...
saya memang hebat *b'peluk tubuh bidang dada*
padahal telah meningu FB *kin malu* haha

7. ain maisarah, siapakah dia? 
::uishhhh::
saya telah mengcopy dan paste nama tersebut 
dan mencari di google.
saya mendapat keputusan dengan link di bawah
ain maisarah ni macam glamor jugak.
tapi saya tidak kenal.
minta maaf hehe :)

8.ceritakan sejarah kamu membuat blog, ikutlah sampai perenggan pun.
::hurmm::
sejarah buat blog.
its happen unexpectedly.
hehe..
ada juga saya post dalam post PERTAMA saya.
tapi baik lah saya cerita balik.

--->idea ini tidak timbul pun. tidak terfikir pun mau buat blog..tapi ada satu hari tu, saya melawat blog rakan saya si JOKO AKA JOEL, setelah habis membaca entri pertama beliau, tanpa sebab tanpa berfikir, macam ada roh pegang tangan saya dan menekan butang "create blog" dan disitulah bermulanya career sebagai blogger..chewah..tengok-tengok sekarang..rupanya saya lagi aktif dari si joko tu hehehe.

9. apabila harijadi kamu, kamu nak saya(pemberi taggie ini) beri apa pada kamu?
::aishh::
nasib lah birthday saya lama lagi
tapi bagus juga ni kalau betul-betul.
hahaha.
anne..saya mau makan mee sup boleh? yeaaaaa 
sebenarnya kfc.tp segan. LOL

10. taggie ini ada 10 soalan jadi wajib tag 10 orang ye!
::ok ok::
Marsh
shery lilie
Leona Punk2
Boncheaters
Timmy
Chu
Farah
meme
y^y 
kamu memang cool dan rock la kalo jawab ni tag :)


===>Tag Kedua<===


a) single, already taken or having a crush?
haha..
i am taken..bukan yg tekken men game tu :)


b) nama gf/bf?
selalu sy post sini blog mcm lebih puluh kali haha
Jonathan :)


c) agak-agak umur berapa mau khawin?
23..haha..muda? biarlah! 
kekekeke


d) tema perkhawinan?
wow wow..
banyak tema suda bersiar-siar d otak saya :)
tapi setakat ni belum ada yg betul2 lagi..
tunggu ja la nanti saya post d blog jg haha


e) beza sahabat dan kawan?
kejap ah saya check kamus haha

bagi saya, kawan tu banyak beribu-ribu, 

sahabat ada satu atau dua begitu sahaja :)


f) siapa sahabat anda?
sahabat saya ramai :) 
tapi satu orang yang saya tidak mahu kehilangan sampai bila-bila
Jonathan.
dia la sahabat saya menangis, begaduh, ketawa, semua!


g) tulis seorang sahaja true friend korang?
aiya..
terbagitau awal pula haha..
Jonathan la siapa lagi? hehe


h) sila upload picture korang yang paling buruk! 

 pls pls jangan pengsan ya.
hahahahahha


i) sila upload pic korang yang paling cantik/hensem!
adidi...hahaha
jangan pengsan juga ya.
ngeehehe


j) sila tag 5 lagi rakan anda
michelle gojes
dDa ly
beaty
eley
amoi


yeah..siap. kepada rakan-rakan saya yang telah di tag minta jawab dua-bua soalan ok?
selamat menjawab! hehe

10 mumblings:

Dda Ly said...

wowowo akak kne wat tag kedua lah ni yee?? hihi nnt sat akak buat yee..:) thanks for tagging..:P

beaty said...

bah moi nanti mau buiat ni..tq ah tag sa...

keykho said...

kak...kena buat dua2 tag kak :)

beaty..yeah...beaty jg la cool dan rock! hehe

Suzan Ok said...

lucunya tag ni.....terutama sekali yang pic tu..lol

Anne Nurain said...

ui beza betul owh gmbar buruk ngan gmbar cantik... ahahaha... nway, thanks jwb tag.. ngee~~

keykho said...

suzan ok, mula2 teragak2 jg sy mau kasi masuk tu pic tu..tpi itu la yg paling bidak dan hodoh ahahaa...

anne...beza btul o kan! wakakakaa

exyanne said...

Kiko,patut ko kasi tabalik ba tu gambar tu.. yang di bawah pigi atas,yang di atas pigi bawah.. Haha..

keykho said...

haiya...btul jg o ko ckp kan reks...tiapa la pa bole buat hehehe

MarsheyElla Saduis said...

My 1st impression tingu post ko kan.. "O God"

hahaha.. Sa rock jg... tp klu sa rajin, sa wat juga k.. :D

keykho said...

ko mmg! haha..baik bha..sy paham jg...tidak jg sy ambi hati bha..mcm sapa2 yg tidak mau buat ni tag sy fhm2 jg tu..mcm ko la tu malas..hahahahahahah LOL

Post a Comment

love love love

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShoutMix chat widget
home who is she? Deseo Respetara members of
Best Blogger Tips