April 13, 2011

heartwithin: where is the love? special for *fuck sabah* group.

Good morning and Happy Wednesday all! 
i am very happy when i woke up this morning. 
i don't even know why. 
it is better that way isn't it? 
but a few minutes ago anger, pain, sad, pity, hatred, disappointed run through my emotion.
why? because of this:


why do these group created in the 1st place, whats in their mind? 
i am totally agree with Cinoi 'Education is Important' 
tanpa ilmu di dada kita mudah jatuh. 

to make this matter solve let us all together report this group. 
i did this awhile ago right after i read post on Wasaber
so you Sabahan or a concern Malaysian should do this too.

here is how: (i copy pasted it from Cinoi)

1. Go to Fuck Sabah group.

2. At the very bottom of the page click Report Group

3. Click on Contains hate speech or attacks an individual > Targets a race or ethnicity.

4. and YOU ARE DONE! 

nota kaki kepada Sabahan, jangan lah simpan di dalam hati. 
kadang kita manusia pandai buat kesilapan dan tidak lari dari kesalahan.
sebagai orang yang ada ilmu dan iman di dada pasti tidak akan membuat perkara sebegini.
perkara ini hanya memburukkan lagi keadaan.
adalah lebih baik kita hanya berdiam diri dan membuat perkara yang patut kita lakukan.
bertekak di laman tersebut pasti mengundang rasa dendam dan benci yang lebih.
oleh itu, sebagai manusia yang punyai akal dan fikiran mari kita bersama-sama mencari penyelesaian dan pencegahan agar perkara ini tidak menjadi semakin teruk dan paling penting, perkara seperti ini tidak berlaku lagi. 

peace no war. 

let us be reminded again with this song :) 



7 mumblings:

CinoiLavigne said...

Betul
Yang Sabahan memaki2 di sana tu akan memburukkan lagi keadaan.
What makes us different kalau kita pun memaki hamun juga kannn

Pink Diva said...

Ada betol nya gak..:)

Fadzmie Mohamad said...

Benda macam ni memang ndakan habis sampai bila-bila, sebab orang-orang macam ni ndakan pupus ni. Ada seja penyambung generasi dia.

Senang saja mau kasi settle ni. Report ramai-ramai pigi SKMM. Kalau mau lagi senang, minta tolong mana-mana YB yang hantar laporan. :D

Fadzmie's Latest Entry : HEADER UNTUK MARLINA

Fantastic Ajane said...

i can only sigh..n of course p report bout this afterwards. I couldnt agree more to what Cinoi said.. x perlu la ba memaki2 sebab sakit ati... apa beza kita dgn yg create page tu kan.. sama pula kepala kita..:)

keykho said...

cinoi: tu la tu! hesh..tu la tu kalo suda marah kan tidak tepikir suda apa yg mau dicakap kan..

Pink Diva: yearp2 mmg btul hihi

Fadzmie hihi..ya la kan..tidak akan habis..msti ada seja..heran heran..knpa la dgn org2 mcm ni..haish..sy cuma mampu melihat dan mengeluh...

FA: hihihi tu la tu..tidak payah la memaki...sakit jari ja tekan2 keyboard kuat2 tem kasi post d wall tu hihi..

Armstrong said...

My fav one is... "sapa yang bikin ni group... mo pecah ka?". wakakaaka

Ngam juga la ko kasi masuk lagu Black Eyes Peas tu. Sikit sia simpan dalam hati forever ooo ;D

keykho said...

hahaha..theokayarms...ya bah...lucu2 jg kalo org suda marah ni kan..msti org yg create tu group ketawa2 dgn makian org2 sabah tu...hurm..biarlah..

wakakakaka..napa tidak simpan dalam hati trus tu lagu? biar la forever pun hahaha

Post a Comment

love love love

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShoutMix chat widget
home who is she? Deseo Respetara members of
Best Blogger Tips