April 9, 2011

banyak masa lapang? terai test la ini. LOL

selamat malam dan selamat sejahtera.
bertemu kita sekali lagi dalam rancangan saya pada kali ini.
eh? maaf maaf. ada kecelaruan fikiran sebentar tadi.
hahahahahahahah
ok, saya terjumpa post fadzmie ni.
seperti seronok.
oleh sebab itu, saya pun try la haha.
mungkin sebab saya terlalu banyak masa lapang kan :) 
(yg sebenarnya research belum siap la)
nah, mari kita lihat. 
permainanya mudah sahaja. 
pilih mana mengikut kategori
kemudian sambung ayat tu. 
saya mahu buat ni sebab mahu tengok apa hasilnya nanti.
ngihihi..

1. Ambil ayat dari bulan korang lahir:
January  - aku sepak
February - aku lompat atas
March - aku karate
April - aku cium
May - aku terajang
June - aku peluk
July - aku buat sardin dengan
August - aku makan dengan
September - aku menari dengan
October - aku menyanyi dengan
November - aku jelir lidah kat
December - aku lari keliling

2. Ambil ayat dari hari lahir korang:
1 - burung hantu
2 - makluk asing
3 - public phone
4 - basikal aku
5 - lelaki salji
6 - gangster kampung
7 - mobile telefon aku
8 - hantu jepon
9 - kawan baik nenek aku
10 - kawan lembu aku
11 - cikgu lama aku
12 - kerbau ayah kawan aku
13 - ahli bomba
14 - lembu mak aku
15 - kambing ayah aku
16 - kapak mak aku
17 - lesung batu
18 - pedang aku
19 - lelaki lembut
20 - tikus adik aku
21 - ninja
22 - Chuck Norris
23 - mee kari adik aku
24 - kambing aku
25 - pemain bola sepak
26 - buaya
27 - ayam serama
28 - ipod aku
29 - kucing engkau
30 - kutu rayau
31 - hantu jepun

3. Ambil ayat dari hujung tahun korang di lahirkan:
1 - di dalam kereta aku
2 - di atas katil engkau
3 - di dalam jamban
4 - di bawah katil
5 - di atas motosikal
6 - di bawah jambatan
7 - di atas bumbung rumah
8 - masa makan atas meja
9 - semasa jalan2 cari kucing adik aku
0 - di dalam bilik tokwan

4. Ambil ayat dari color yang korang suka:
putih - sebab aku suka macam tu
hitam - sebab aku memang degil
Pink - sebab aku memang terer
merah - sebab ade suara yang bagitau aku
biru - sebab aku seksi dan aku boleh buat
hijau - sebab aku betul2 serius nak lakukan
Purple - sebab ada orang suruh
kelabu - sebab aku tak boleh control diri aku
kuning - sebab ade orang ofer aku 10 rm
Orange - sebab aku pikir aku bijak
cokelat - sebab aku memang boleh buat
lain2 - sebab diri aku seorang ninja!

hasil saya:

aku menari dengan lesung batu semasa jalan-jalan cari kucing  adik aku sebab ada orang suruh.

mesti orang yang cipta ni sangat kreatif semasa bosan kan? hihi
kamu pun try la :)  

3 mumblings:

Anne Nurain said...

aku karate hantu jepon masa makan atas meja sebab aku memang terer..

hakhakhak..
best owh..
ilang ngntuk ku kejap.. hehehe..

eLeY khAzRyn said...

seriously lutcu kieko....

wanna know what i'm doin' during my free times?

check out my new post now...!!!

hahaahahhahaha

keykho said...

anne..hahahahahahahhahaha....ko karate hantu jepun masa makan lagi tu...trus ko mmg terer!! wakakakakakaka...lucu ooo! hahahahahaha..

eley! hihihi..ok otw suda ni hihihihi

Post a Comment

love love love

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShoutMix chat widget
home who is she? Deseo Respetara members of
Best Blogger Tips